Контроверзните интернет активисти Anonymous објавија преписка меѓу вработени во Bank of America за кои велат дека ја откриваат „корупцијата и измама“ на најголемата американска банка. Во мејловите, кои датираат од ноември 2010, се вели дека банката намерно избришала бројки за следење на заемите со цел да може да заплени недвижности.

Прочитај повеќе