Research in motion (RIM) го претстави својот прв таблет компјутер Blackberry Playbook. Playbook би требало да се појави во САД до крај на годините, а во други земји на пролет и можеби ќе се обиде да му конкурира на Apple iPad.

Прочитај повеќе