На хакерскиот Pwn2own напревар Safari падна за изнанадувачки 5 секунди, земајќи му го приматот на IE како прелистувач кој си има традиција на најбрзо паѓање. Pwn2own e натпревар за хакерски вештини кој се фокусира на веб прелистувачи и мобилни уреди. Целта е сигурносните експерти успешно да ги компромитираат, и за тоа освојуваат парични награди, а компаниите ги учат своите слабости.

Прочитај повеќе

Boy Genious Report објави слики и спецификации од новите модели на BlackBerry Curve, BlackBerry Тоrch 2, како и новиот телефон Dakota. Kaj телефоните на RIM имаат мали промени во изгледот, но тоа што е подобрено се преформансите, односно хардверот во телефонот.

Прочитај повеќе