Веројатно денес најголем дел од нас бе ни помислуваме како изгледале првите програмски јазици и со какви проблеми се среќавале девелоперите. Пред развојот на современите програмски јазици програмирањето беше значително поинаков процес. Благодарение на неколку специјализирани јазици кои излегоа на почеток започна размислувањето за јазик за сè. Во ова видео г. Строструп зборува токму за […]

Прочитај повеќе