Во организација на ПСМ Фондација и Microsoft, BizSpark кампот на тема “Windows 8 развој на апликации” го поканува сите стартап фирми, професионалци и ентузијасти кои развиваат софтвер да научат нешто повеќе за новиот Windows 8 oперативен систем кој ќе биде официјално достапен од 26-ти октомври. Настанот, кој ќе се оддржи на 12 октомври (петок) од […]

Прочитај повеќе

По осми пат Microsoft Македонија ја организира конференцијата „Визија” која се смета за една од поголемите и позначајните ИТ конференции во државата каде што “се обединуваат ИТ професионалците, програмерите и менаџерите на едно место.”

Прочитај повеќе