Од 19-21 септември ќе се одржи овогодишното издание на Startup Weekend Skopje. На тридневниот настан, кој ќе се одржи во просториите на New Man`s Business Accelerator, учесниците ќе имаат можност да ги претстават своите иновативни идеи, да креираат тим и да добијат интересни награди, меѓу кои и шанса за финансирање од страна на најдобрите бизнис […]

Прочитај повеќе

Започна конкурсот на избор на 50 најдобри е-бизнис планови за е-продавници. Ова е првиот дел од „Сто веб продавници за 100 .мк бизниси“, амбициозниот проект на Министерството за инфоматичко општество и администрација. Проектот има за цел да ја мотивира електронската трговија во Македонија и затоа МИОА ќе спонзорира продавници за македонски бизниси, односно ќе им […]

Прочитај повеќе

Twitter спрема промени кои ќе донесат „промовирани твитови“ директно во корисничкиот стрим, открива. Овие промени за огромно незадоволство на твитерџиите ќе се случат во следниве два месеци.

Прочитај повеќе

Бевме запрепастени кога Groupon одби да се продаде за 6 милијарди на Google, но сека не знам што да помислам слушајќи дека Twitter одбил 10 милијарди долари понуда.

Прочитај повеќе

Сите млади, креативни и иновативни луѓе до 35 години ќе можат да приложат свој бизнис план за било каква идеја, вклучувајќи и ИТ идеи за апликации, веб сервиси и стартапи, по што ќе имаат шанса да добијат дел од 21.000 евра вредниот награден фонд, на Националниот натпревар за бизнис план.

Прочитај повеќе