Се чини дека еднаш популарниот стартап и апликација која ја зголемува продуктивноста, Evernote, е во сериозни проблеми. Компанијата која е една од првите апликации кои стигнаа до проценка од милијарда долари, според Business Insider сега се соочува со намален раст и не може да најде соодветен бизнис модел. Компанијата не успева да заработува и покрај […]

Прочитај повеќе

Во 2006-тата година за списанието Wired, Џеф Хове го дефинираше терминот „crowdsourcing“, кој претставува мешавина од термините „crowd“ (толпа) и „оutsourcing“ (aутсорсинг), како бизнис модел преку кој компаниите и организациите пласираат отворени повици пред интернет корисниците, со цел решавање на одреден проблем, најчесто во форма на натпревар или соработка. Популарноста на овој бизнис модел се […]

Прочитај повеќе

LinkedIn излезе на берзата започнувајќи го јавното надавање со 45 долари по акција, a искачувајќи се до 112 долари по акција што е 150 отсто повеќе што значи дека компанијата достигна вредност од неверојатни 10 милијарди долари. LinkedIn, основан пред осум години, е најголемото јавно надавање на интернет компанија по Google.

Прочитај повеќе

<Надополнето 28.09.10>Тwitter го изгаси @earlybird профилот бидејќи треба да се разгледа и размисли поубаво. </Надополнување>

Прочитај повеќе

 
Radiohead продолжува со својот храбар бизнис план. Бендот го објави најновиот сингл „These are my twisted words” на својот веб сајт. Песната е бесплатна за симнување, но ако сакате да придонесете кон работата на бендот тогаш можете да платите колку што мислите дека треба.

Прочитај повеќе