Најголемата бизнис друштвена мрежа, LinkedIn, донесе одлука на своите рекламни простори да нуди и рекламирање на брендовите со видео содржина. „Без врска дали имате сложен B2B сервис да промовирате или пак имате инспиративна порака од бренд, видео реклами се начин да едуцирате, убедите и да ги инспирате сите 175 милиони корисници на LinkedIn.”, вели бизнис […]

Прочитај повеќе

Yammer, друштвената мрежа за бизниси, наскоро ќе стане сопственост на Microsoft, пишуваат бројни медиуми. Еден од Пoрелевантните, Bloomberg вели дека цената на аквизацијата која ќе биде објавена јавно најдоцна до петок е договорена на околу 1 милијарда долари. Купувањето на Yammer може да биде одличен потег на Microsoft кој има добра понуда на софтверски бизнис […]

Прочитај повеќе

Доколку ја користите професионална друштвена мрежа Linkedin, оваа вест ќе ви биде интересна. Компанијата објави алатка, наречена InMaps, со која ќе можете да ги визуелизирате вашите бизнис контакти и да добиете презентација на вашиот професионален свет.

Прочитај повеќе