Измени во неколку членови во Законот за трговски друштва треба да помогнат за олеснување на добивањето на инвестиции од бизнис ангели. Инвестициите од бизнис ангели веќе постојат, но поради пречки во Законот за трговските друштва можностите не се искористуваат во целост. „Со планираните измени во Законот ќе се овозможи користење на конвертибилен заем како механизам […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Брзо по мојот состанок со Тајга, се упатив кон друга канцеларија за да се запознам со фантастични дами од непрофитна организација која ги поврзува инвеститорите со млади претприемачи. Бев заинтересирана да слушнам за нивната […]

Прочитај повеќе