Марк Закерберг имал два неуспешни обиди да го купи Twitter, открива новата книга на Ник Билтон, Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship, and Betrayal. Книгата го опишува растот на друштвената мрежа, иако можеби најинтересниот дел во неа, вели TechCrunch, е делот во кој се опишуваат обидите на Марк Закерберг да го купи […]

Прочитај повеќе

Биз Стоун, еден од ко-основачите на Twitter се одлучи да сподели еден бизнис совет за конкурентот Facebook. Според него, друштвената мрежа треба да стартува сервис за премиум претплати од 10 долари/месечно за корисниците кои не сакаат да гледаат реклами. Г. Стоун на својот блог истакна и дека Facebook со секоја нова промена станува се покомплициран […]

Прочитај повеќе

Medium е убаво дизајнирана платформа на која ќе се споделуваат блог постови и фотографии. Моментално е во затворена тест фаза, но откако ќе стартува би требало да го промени начинот на како споделуваме содржина, како што тоа го направија Blogger и Twitter, двата претходни проекти на Еван Вилијамс. Првиот беше купен од Google, вториот стана […]

Прочитај повеќе

Еден ден пред Chirp конференцијата за девелоперите, Twitter ja престави својата платформа за рекламирање. Promoted Tweets ќе прикажува твитови-реклами кои ќе се појавуваат во резултатите од пребарувањето.

Прочитај повеќе