Над 200.000 биткоини се запленети во организирана акција на бугарската полиција. Станува збор за криминална група која делува од повеќе држави, а дел од неа е лоцирана и во Македонија. Вредноста на запленетите биткоини, според сегашната сегашната цена на крипто-валутата, се проценува на над 3 милијарди US долари. Групата е фатена во мај оваа година, […]

Прочитај повеќе

Bitcoin ја надмина и границата од 4.000 долари. Ова е највисоката вредност која крипто-валутата да ја достигнала, од нејзиното креирање во 2009 година. Во моментов вреднoста на валутата е околу 4.040 долари, а максималната средна вредност од трансакциите во еден момент, на 13 август, достигна и 4.225 долари. На почетокот на месецот вредноста на крипто-валутата […]

Прочитај повеќе

Се чини дека неизвесноста пред поделбата на Bitcoin и Bitcoin Cash беше единствената причина која ја забави криптовалутата. По поделбата на Bitcoin и Bitcoin Cash, крипто-валутата го надмина претходниот рекорд од 3.000 долари, и достигна 3.400 долари. Ова е речиси три пати повеќе од ценатa која со која се тргуваше со злато (1.257 долари), јави […]

Прочитај повеќе

Оние кои ја следат состојбата со криптовалутите, веќе знаат дека најпопуларната криптовалута се раздели на Bitcoin и Bitcoin Cash. Добра вест е дека и покрај поделбата, Bitcoin не загуби од вредноста, а Bitcoin Cash веќе е трета криптовалута по вредност. Bitcoin Cash достигна вредност од 700 долари, што е трипати повисоко отколку што започна тргувањето. […]

Прочитај повеќе