Технологијата која денес е достапна може значително да им го олесни животот на луѓето кои поради незгода или од раѓање имаат некој недостаток. Бионичките раце се поблиску до природните раце, но без сомневање наскоро ќе станат и подобри.  Најверојатно ќе се отворат и етички прашања, на пример дали вештачките раце треба да се прават подобри […]

Прочитај повеќе