Мини серијал кој на кратко ја дефинира ИТ терминологијата. 802.11ac е стандард за безжични мрежи каде се овозможуваат брзини за пренос кои се многу повисоки од 802.11n 802.11n е стандард за безжични мрежи каде се овозможуваат високи брзини за пренос на податоци Add-in – Алатки кои можат да се вметнат во канцеларискиот пакет на Microsoft […]

Прочитај повеќе

Уште од само претставување на Sandy Bridge процесорите, се појавија и многу матични плочи кои се базиран на чипсет P67/H6 Express. Трите водечи производители ASUS, MSI и Gigabyte спремни ги дочекаа новите процесори LGA1155 модели. Овој пат ќе ви го претставам моделот ASUS P8P67 Deluxe, матична плоча која се покаже дека може да се носи […]

Прочитај повеќе

P67A-UD3P-B3 е матична плоча претставена неодамна како дел од 6-тата серија на познатиот тајвански производител на плочи Gigabyte. P67A-UD3P-B3 не само што ќе изгледа одлично во вашето куќиште со својот иновативен дизајн и темна боја (за некои доста важен момент, за некои воопшто), туку ќе ги задоволи и поголемиот број од потребите со својата функционалност, брзина и стабилност.

Прочитај повеќе

Fatal1ty_ на форумот објави одличен водич за overclock на Intel-овите процесори. Overclock е процес за зголемување на работната фрекфенција на процесорот, графичката и други компјутерски компоненти, со цел да му се зголемат перформансите кои им се зададени фабрички. Ова е ризичен процес, хардверот лесно може да се оштети, и затоа е потребно знаење.

Прочитај повеќе