Neuralink минатата недела претстави прототип импланти кои ги тестира во свињи. Напредокот во имплантите го претстави Илон Маск, кој беше и „водител“ на презентациите. Neuralink, по Tesla и Space X, е трета компанија чиј фронтмен е г. Маск. „Гледате здрава и среќна свиња, малку срамежлива, но очигледно полна со енергија, и со убав живот, го […]

Прочитај повеќе

Последен тренд меѓу биохакерите е инсталирањето на LED диоди под кожа, кои ќе бидат своевидна имитација на осветлувањето кое го прават животните во природата. Новите модифицирани чипови се наводно безбедни за инсталирање во луѓе, што им дава можност на биохакерите да ја постигнат својата цел – да се претворат во идните луѓе, своевидни киборзи. Имплантот […]

Прочитај повеќе