Чипови имплантирани под кожата на луѓето се користат за отклучување на врати. Во иднина би можеле да се користат и за заклучување на телефоните или за плаќање. Засега биохакирањето нема доволно поддржувачи, но се чини дека во блиска иднина доколку се појават навистина добри концепти, ова би можело брзо да се промени.

Прочитај повеќе