Microsoft претстави нов голем редизајн на својот пребарувач Bing, во обид да привлече повеќе корисници и да се спротистави на доминацијата нa Google. Новиот Bing сега има три колони. Во првата се прикажуваат стандардните резултати од пребарувањето. Или како што вели Bing, „во оваа колона ви ги прикажуваме резултатите кои ги очекувате“. Втората е нова […]

Прочитај повеќе

Интернет пребарувачите ги водат корисниците кон линкови со нелегална содржина, велат британските организации кои ја претставуваат забавната индустрија. Во документот, објавен под законот за слободен пристап до информации, се открива дека интернет пребарувачите, властите и сопствениците на авторските дела веќе една година се договараат за како да се справат со пиратеријата. Во него се вели: […]

Прочитај повеќе

Сите оние кои повеќе сакаат да го користат Bing отколку Google, сега ќе можат да се израдуваат на нaдградената Bing for Mobile Browser верзија на прелистувачот на Microsoft. Со новото освежување мобилниот пребарувач сега работи побрзо, полесен е за користење и е подруштвен. Bing на почетокот од оваа година претстави интеграција со Facebook која им […]

Прочитај повеќе

Twitter и Bing се договорија да ја продлжат две годишната соработка. Bing ќе продолжи да ги индексира твитовите и прикажува како резултати, а за возврат Twitter ќе биде платен. Деталите од договорот не се откриени. Пребарувачот и друштвената мрежа го најавија продолжувањето на соработката во серија твитови, допишувајќи се меѓу себе. Twitter имаше слична соработка […]

Прочитај повеќе

Google најави дека на Google+ корисниците наскоро ќе започнат да им се појавуваат Google+ постови во нивните резултати при пребарување. Кога некој корисник е вклучен на Google профил, без разлика дали е YouTube, Gmail, или Google+, и доколку пребарува нешто, во добиените резултати ќе му се појават белешки за линкови кои се споделени на Google+ […]

Прочитај повеќе

Bing, интернет пребарувачот на Microsoft, го додаде Facebook Like копчето покрај своите резултати. Ова е директен одговор на новата Google +1 опција за споделување, со која Google всушност требаше да започне да ги користи своите друштвени „слоеви“ и да стане конкурент на Facebook. Но, сега не само што треба да се грижи за друштвенот Facebook туку и за пребарувачот Bing кој сега стана многу поинтересен за користење. Секако, Google се уште е супериорен на пазарот на пребарување, во Македонија над 95% од корисниците го користат, па можеби и не е толку лошо да има посериозна конкуренција.

Прочитај повеќе

Blackberry уредите на Research in Motion (RIM) ќе користат Bing како избран интернет пребарувач во прелистувачот и Bing ќе биде зададен (default) пребарувач и апликација за мапи за новите уреди. Bing ќе биде и избран пребарувач и апликација за мапи со нормалното место и промоција на BlackBerry App World.

Прочитај повеќе

Bing ги објавија новините кога се работи за пребарувањето на мобилните уреди: m.bing.com подобро и побрзо пребарување на слики, насоки во реално време, пребарување на апликации за iPhone итн. Овие новини се достапни за Android и iOS, но не и за Windows Phone 7, кој во моментов не поддржува HTML5, па овие промени за неговите корисници ќе бидат достапни во текот на годината.

Прочитај повеќе

Bing на насловната има слика од св. Јован Канео црквата на Охридското езеро. Ова е втора слика, по сликата од дебарското езеро Шпиље, која се појавува на прелистувачот на Microsoft.

Прочитај повеќе

Аshleymadison.com e веб сервис кој им помага на луѓето во брак да имаат афери. Звучи интересно за многумина, но… уште поинтересно неодамна сите поголеми мрежи за рекламирање вклучувајќи ги Facebook, Google, Bing и YouTube, му забранија на сопственикот да ја рекламира страницата и некои од неговите слични проекти, најверојатно врзувајќи го со сексуални услуги.

Прочитај повеќе

Знам, знам, сигурно си велите, не уште еден тулбар! Иако и мене не ми е многу привлечна идејата да имам уште нешто над страниците кои ги посетувам, Bing тулбар овојпат носи некои интересни новини.

Прочитај повеќе

Bing зема дел од колачот на Google, се пребарува за 6.5% повеќе. Ова се резултати на најновото истражување на компанија за веб аналитика, Experian Hitwise. Според овие бројки, Bing прави нешто што чини. Можеби обвинувањата на Google се точни, и Bing навистина копираат од Google.

Прочитај повеќе