Google преговара со музичката индустрија да и ги отстапат правата за музиката со што ќе може да стартува онлајн музичка продавница. Google планира да им наплаќа на корисници 25 долари годишно да им ги чува песните во „облакот“ до кои потоа ќе може да се пристапи од било кое место или уред со интернет конекција. Освен чувањето музика, тоа ќе биде и продавница за музика, пренесува Billboard.

Прочитај повеќе