Минатата недела се одржа 16-тата конференција на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ. Фокус на конференцијата овј пат беа податоците, а своевиден работен анслов на настанот е – DATA AS AN ASSET. „За да се надминат овие состојби (постојаната потреба од адекватен кадар и задржување на вработените) секторот ќе треба да инвестира во: […]

Прочитај повеќе

„Big Data“ е следниот исчекор за компаниите и индустриите, па не е изненадување што сите компании се обидуваат да ги соберат податоците од корисниците. Uber е една од компаниите кои се обидуваат да дојдат до куп податоци од кориснициите. Компанијата ги превезува патниците од едно на друго место и е во одлична положба да дојде […]

Прочитај повеќе