Популарноста и вредноста на криптовалутите предизвикуваат недостаток на хардвер на пазарот. Ова најмногу се однесува на графичките картички кои исклучително тешко се наоѓаат. Влезот на кинескиот производител Tianshu Intellectual Semiconductor Co. би можел да го промени ова во иднина. Графичката картичка Big Island е во развој четири години, а веќе е подготвена за масовно производство. […]

Прочитај повеќе