Architecture of Radio е нова апликација за iPad која на корисниците им овозможува да ги видат бежичните сигнали на рутери и сателити. Апликацијата е дело на Ричард Вијген и е дел од неговата изложба во ZKM во Калсруре. „Во целост сме опкружени од невидлив систем на податочни кабли и радио сигнали од пристапни точки, предаватели, […]

Прочитај повеќе

Најголемиот производител за мрежна опрема, Cisco, потроши 1,2 милијарда долари за да ја купи американската компанија за облак решенија

Прочитај повеќе

TP-Link TL-WR740N е комбиниран жичен/безжичен мрежен уред кој најчесто се користи и е предвиден за мали канцеларии и домашни безжични мрежи, пишува SaleSk во својата рецензија на „рутерчето“.

Прочитај повеќе