Податоци од над 100 милиони профили на најголемата руската социјална мрежа VKontakte се на продажба на црниот пазар, јавува Motherboard. Податоците содржат имејл адреса, име, презиме, локација, телефонски број и лозинка, вели LeakedSource. Лозинките на VK.com во моментот на пробивањето биле чувани во „plaintext“ што значи дека секој може да пристапи до нив. Најчесто користени лозинки […]

Прочитај повеќе