Денес на интернет секој може да најде сè! Корисни и интересни содржини од најразлични области, без разлика дали станува збор за едукација, забава, интеракција со други лица… Буквално сè. Но, на интернет постојат и содржини кои се несоодветни и во голема мера можат да му наштетат на оној кој го користи. Ова, е особено важно […]

Прочитај повеќе

Tumblr апликацијата повеќе не е достапна на AppStore. Причината за ова е известувањето од дел од корисниците дека биле прикачени слики на сексуална злоупотреба на деца. Апликацијата е отстранета на 16 ноември, но Apple не ја објави причината. Tumblr објави соопштение во кое ја објасни дека работат со Apple на враќање на апликацијата, но пред […]

Прочитај повеќе

По објавите дека при пребарувањето, во автоматското препознавање на фразите се јавуваат педофилски фрази, YouTube го замени алгоритамот. Минатиот викенд дел од корисниците забележаа дека додека пишуваат „how to have“, автоматски се дополнува „s*x with your kids“, јави BBC. Претставникот на YouTube објави дека компанијата веднаш штом дознала за ова го променила алгоритмот. Секако, работат […]

Прочитај повеќе