Calibre е одамна докажано парче софтвер за љубителите на пишаниот збор, но во дигитална форма. Благодарение на оваа алатка лесно можете да се справите со бројните формати на електронски книги, уредно да ги поставите од една појдовна точка и да ги читате во пријатна околина преку вградениот читач. Најдоброто од сево ова е и тоа што […]

Прочитај повеќе

Илјадници книги за технологија, наука и медицина од издавачот Springer издадени пред 2005 година сега се бесплатно достапни за преземање во .pdf формат, јави LifeHacker. Станува збор за техничка литература која вообичаено е потешко достапна, и често поскапа. Над 50.000 книги се од областите наука, технологија, инженерство и математика, а без сомневање се корисни за […]

Прочитај повеќе