Новиот Samsung Galaxy S5 ќе доаѓа со подароци. Вестите ги соопшти корејската компанија на својот веб сајт. Станува збор за вклучени премиум претплати од понеколку месеци, а вкупната вредност надминува 500 долари. Со оглед на тоа дека акцентот на телефонот е фитнес и рекреација изгледа нормално што телефонот ќе доаѓа со едногодишна премиум услуга на […]

Прочитај повеќе

По повод петиот роденден на App Store, неколку одлични iOS апликации и игри сега се бесплатни за симнување. Од денес бесплатни се апликациите Day One, Over, Barefoot World Atlas и Traktor DJ, но и игрите Infinity Blade II, Superbrothers, Where is my Water?, Badland и Tiny Wings. Цените на овие апликации досега се движеа од […]

Прочитај повеќе

Бесплатните мобилни апликации повеќе трошат батерија да објават реклами од надворешни сервиси, отколку што трошат батерија за да функционираат. Издавачите на апликации најчесто користат рекламни платформи за своите бесплатни апликации за да можат да заработат. Истражувачите од Универзитетот Пердју, Индијана, откриле дека токму тие рекламни платформи ја трошат батеријата на Android и Windows Phone уредите. […]

Прочитај повеќе

Како што е сега, македонските корисници не можат да купуваат Android апликации, имаат пристап само до бесплатните, бидејќи Google вели дека е потребно да се постави локална поддршка за корисниците да купуваат и девелоперите да продаваат апликации.

Прочитај повеќе

Во исчекување на 10.000.000.000-та симната апликација од App продавница, Apple ги објави најсимнуваните апликации за iPhone и iPаd на сите времиња.

Прочитај повеќе

Советов е превземен од блогот на iZak Solutions и е напишан од Сања Заковска. Го превземаме бидејќи е одличен совет со одлични апликации за секој Mac корисник.

Прочитај повеќе