Artpip е апликација која ја трансформира вашата работна површина во уметничка галерија. На секој час или ден, можете да наместите автоматски да се презема и поставува одредено уметничко дело како ваша Windows позадина. Квалитетот на сликите е од исклучителен квалитет и уметничките дела се испорачуваат во Ultra HD 4K резолуција, што е повеќе од добредојдено […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога е потребно да пратите документи од чувствителна природа, како лични податоци, детали од вашата сметка во банка или некои други финансиски извештаи, можеби и не е лошо дополнително да ги заштитите, за да таквите податоци не би паднале во погрешни раце. Whisply е бесплатна услуга која ниту бара регистрација, ниту инсталирање програми, […]

Прочитај повеќе

SoftPerfect File Access Monitor е алатка која ви е потребна доколку сакате да дознаете што се случува со вашиот компјутер, поточно дали се користи за извршување непотребни и неодобрени операции, па дури и дали е изложен на ransomware инфекции. Имено, SoftPerfect File Access Monitor ги надгледува сите системски активности со вашите податоци, како создавање и […]

Прочитај повеќе

Желните за знаење и строгите верници во изреката дека човекот учи додека е жив би сакале да ги упатиме на веб дестинација која е како раскрсница за образовна надградба – FutureLearn. Оваа платформа ќе ви понуди бројни и најразлични онлајн курсеви од водечките универзитети и образовни институции и тоа во форма и темпо кое вас […]

Прочитај повеќе

GitHub заедно со 12 партнери започнаа да им нуди бесплатни алатки за студенти, станува збор за софтвер кој не е бесплатен, но студентите можат да го користат бесплатно. За сите алатки или целиот пакет ви е потребна имејл адреса од образовната установа, студентска идентификација или дополнителен доказ дека сè уште сте студент. Во пакетот за студенти […]

Прочитај повеќе

Весплатните Windows Live Еssentials 2011 алатките сега се достапни за симнување. Пакетот алатки содржи неколку веб базирани алатки Live Messenger, Photo Gallery, Movie Maker, Bing бар, Outlook Connector Pack и Silverlight, како и интересни сервиси како Family Safety (за менаџирање на дозволи за користење на компјутерот), Live Mesh (синхронизирање на фајлови преку облакот со компјутерот добивајќи пристап од секаде) и Live Writer (упдејтирање блогови од Wordpress и Blogger).

Прочитај повеќе