Министерството за информатичко општество и администрација е домаќин на своите колеги од регионот. Покрај министрите и владини претставници од државите од Западен Балкан во Скопје се и еврокомесарката за дигитална економија и општество Мариа Габриел и министерот за дигитални политики, телекомуникации и медиуми на Грција, Никос Папас. Министерот за информатичко општество и Дамјан Манчевски ја претстави […]

Прочитај повеќе

Граѓаните на Европската Унија наскоро ќе можат да зборуваат со секоја држава во рамки на ЕУ без дополнителна наплата за роаминг, јави Reuters. Преговорите помеѓу Европскиот парламент, Европската комисија и Европскиот совет успешно завршија. Ова, за жал, не значи дека укинувањето ќе се активира веднаш. Цената во големопродажба на еден гигабајт се ограничува на 7.7 евра […]

Прочитај повеќе

Google ќе ја прошири својата „не-роаминг“ зона на 15 нови европски држави, oткако потпиша договор со еден од најголемите безжични оператори, Three. Ова ќе им овозможи на Американците кои користат Google Fi услуга да не плаќаат повеќе за услугите кога ќе бидат во другите држави. Project Fi засега им е достапен единствено на корисниците на Nexus телефони […]

Прочитај повеќе