Еден од најверојатно најпознатите антивируси, рускиот Kaspersky, доби бесплатна верзија. Со оглед на тоа дека веќе постои бесплатна верзија за руско говорно подрачјe (Русија, Украина, Белорусија) ова не е изненадување. Претходно бесплатната верзија беше издадена и во Данска, Норвешка, Шведска и Финска. Очекувано, како што е тоа случај и со останатите бесплатни антивируси, Kaspersky Free доаѓа […]

Прочитај повеќе

Avast и AVG се помеѓу најпопуларните анти-вируси, а наскоро двата ќе доаѓаат под ист бренд, откако Avast потроши 1,3 милијарди долари за својот лут ривал, јави Tech.eu. По спојувањето Avast ќе има вкупно 400 милиони корисници и со тоа ќе биде можеби најголемата анти-вирус компанија. Avast се подготвува за иднината во која најголем предизвик ќе […]

Прочитај повеќе