Денес презедов музика од интернет. Го сторив тоа законски, бидејќи делото е ставено на интернет од страна на издавачот и е слободно за преземање. Но, таквата негова одлука и воопшто достапноста на делото сама по себе, не беа доволни за јас да искликам од конечниот zip. Со оглед на ограниченото внимание што може да се […]

Прочитај повеќе

Google стартуваше нов музички блог кој ќе има за цел да им помага на корисниците на Google Music да откриваат нова музика. Станува збор за блогот Magnifier кој ќе биде директно поврзан со Google Music Beta и на корисниците ќе им предложува нова музика. Magnifier секој ден ќе дава по една бесплатна песна од реномирани […]

Прочитај повеќе

Популарниот Winamp објави 1.0 верзија на својата Android апликација која ќе им овозможи на корисниците да безжично ја синхронизираат музиката преку Wi-Fi, да се импортира iTunes библиотеката и да се стримаат илјадници интернет радија со SHOUTcast. Winamp за Android ги поддржува 2.1+ Android OS.

Прочитај повеќе

 
Radiohead продолжува со својот храбар бизнис план. Бендот го објави најновиот сингл „These are my twisted words” на својот веб сајт. Песната е бесплатна за симнување, но ако сакате да придонесете кон работата на бендот тогаш можете да платите колку што мислите дека треба.

Прочитај повеќе