Веќе некое време како се дружите со вашиот компјутер. Отприлика, знаете колку е способен и што би можеле да постигнете со него, но во случај да сакате да се запознаете со неговите способности на значително подетално ниво, потребен ви е програм кој нуди системски информации, бенчмарк тестови и алатки за дијагностицирање, програм како SiSoftware Sandra. […]

Прочитај повеќе

Futuremark работи на тест платформа за уредите за виртуелна реалност. VRMark ќе биде бенчмарк алатка за тестирање на можностите на Oculus Rift, Project Morpheus, но и куп други уреди за виртуелна реалност кои се во различни фази на развој. Како и остантите слични алатки и VRMark ќе овозможува анализа, споредба и мерење на перформансите на […]

Прочитај повеќе

Поголем екран и помоќен процесор кој ги надминува сите други уреди на пазарот. Овие две карактеристики му помогнаа на iPhone 6 и iPhone 6 Plus да ги сруши рекордите на продажба. Само во првиот викенд откако се појавија во продажба двата нови телефони се продадоа во 10 милиони примероци. Затоа беше и очекувано што директорот […]

Прочитај повеќе

Новиот Nexus 7 доаѓа со Android 4.3 и почетна цена од 230 долари. Како и предходната верзија, и оваа ќе се продава во две варијанти од 16 и 32 GB. Според рекламите новиот Nexus е замислен како таблет компјутер кој е наменет за landscape-положба. Иако таблет компјутерот сè уште не е во продажба, Android Police […]

Прочитај повеќе

Со бенчмаркот на најновата верзија на 3DMark, ќе може да се споредуваат перформансите на најразлични уреди, десктоп или лаптоп компјутери, но и паметни телефони или таблет компјутери. Futuremark компанијата зад 3DMark планира покрај Windows 7, Windows 8 и Android, наскоро да издаде и iOS и Windows RT верзија. Тестот се составен од три дела два […]

Прочитај повеќе

Новиот Samsung Galaxy S4 покрај новата импресивна eye scrolling технологија, ќе има и импресивен хардвер. Иако уште од сега е јасно дека најинтересен дел од новиот телефон ќе биде софтверот, сепак хардверските перформанси на новиот предводник на јужнокорејската компанија се навистина моќни.  Galaxy S4 ќе доаѓа со Exynos 5410 прoцесор на 1.8 GHz и Power […]

Прочитај повеќе

Од причина што за многумина при купувањето на хард диск постои дилема кој хард диск е добар а кој полош решив да ја започнам темава со презентација на краток тест на моите 2 хард дискови кои во моментов ги употребувам, пишува Ѓокица, член на форумот, при тоа објавувајќи слики од резултати на тестови за перформансите на хард дисковите направени со HDTune алатката.

Прочитај повеќе

За да ја демонстрираат брзината на најновата верзија на Chrome, инжинерите на Google спроведоа интересен експерименти користејќи компир, топ, струја, чизма, синтисајзер…

Прочитај повеќе