Grooveshark е интернет сервис за музика, една од алтернативите на Last.fm. Содржи систем за пребарување, стримање, радио и апликација која ќе ви предложи некоја група по ваш вкус, a корисниците имаат можност и самите да прикачуваат музика и да си составуваат сопствени плејлисти. Се на се, се работи за одличен сервис преку кој дури и […]

Прочитај повеќе

Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Facebook стартуваше нова апликација за Android и iPhone, Facebook Messenger, која е наменета да биде самостојна апликација за комуникација со пријателите. Messenger може да се преземе од iPhone и Android маркетот. Причината за креирање на самостојна апликација е олеснување на комуникацијата помеѓу корисниците. Ова е прва мобилна апликација на Facebook која е надвор од основната […]

Прочитај повеќе

Facebook го купи сервисот за мобилни групно комуницирање Beluga, според сајтот на сервисот каде се вели дека сервисот и друштвената мрежа „се посветени да креираат нови и подобри начини за комуникација и споделување групно искуство“ без да се додадат многу детали, пред се финансиски, за аквизицијата.

Прочитај повеќе