Најновото Windows 10 Creators надополнување се одликува со бројни и долго посакувани новитети, како во поглед на изгледот и функционалноста, така и во поглед на безбедноста и гејмингот. Прочитајте за најимпресивните опции кои нѝ ги испорача гигантот од Редмонд, а и дознајте како да им ставите крај на рекламите низ оперативниот систем. Подобра работа во […]

Прочитај повеќе

Microsoft официјално изјави дека најголемото надополнување за оперативниот систем Windows 10 во 2017 година ќе се провлече низ сите направи за неполни две недели. Creators Update за гејмерите ќе воведе вградено емитување преку Beam, односно стриминг на гејминг сесии и интеракција со гледачите во реално време. Гигантот од Редмонд ветува ниска латентност и никаква потреба […]

Прочитај повеќе

Microsoft е нов сопственик на најбрзиот сервис за стрим во живо, стартапот Beam. Beam ќе биде дел од Xbox и ќе продолжи да овозможува истовремено гледање на стрим и играње. Во стримовите во живо засега доминираат YouTube на Google, и Twitch кој е дел од Amazon. Microsoft со Beam ќе се обидат да додадат дополнителна […]

Прочитај повеќе