Новата верзија на Chrome за Android е подготвена за новиот свет и интернет на нештата, вели Google. Прелистувачот ќе ги извести корисниците секој пат кога ќе бидат во близина на „паметни светилници (beacons)“. Технологијата на паметни светилници, или ознаки, на Google е наречена Eddystone. Функцијата е наречена Google calls for physical web, и кога корисникот […]

Прочитај повеќе