Baxter е индустриски робот, но за разлика од многу роботи Baxter комуницира со својот оператор. Со своите две раце Baxter ги разделува различните предмети. Боите одат во една корпа, а жицата во друга. Потврдата за добро завршената работа го расположува и насмевка се појавува на неговото дигитално лице, a коментар за грешка го засрамува. Baxter е првиот […]

Прочитај повеќе