Ако нешто ги обединува Fornite, Battlegrounds и Apex Legends тоа се Battle Royale механиките каде огромен број вистински играчи создаваат тимови и се пресметуваат на огромна мапа. Но, веќе подолго време, првите две игри од светото трио имаат соло режим на играње каде сами се втурнувате во хаосот од куршуми и експлозии. Apex Legends, по […]

Прочитај повеќе

Лудилото по Battle Royale игрите никако не стивнува. PUBG и Fortnite не само што сѐ уште се на тронот, туку и нови игри неуморно пробуваат да се искачат на врвот и да го делат и онака тесното место. Apex Legend никој не ја очекуваше. Дојде тивко, но веќе успеја да спечали скоро 100 милиони долари. […]

Прочитај повеќе

До сега, претпоставуваме дека имате слушнато за затворањето на студиото на Клиф Блезински, човекот кој поголемиот дел од неговиот возрасен живот го има посветено во гејмерската индустрија и директен заслужник за успехот на Unreal Tournament и Gears of War и на сите игри кои пробаа со години да ги копираат. Како главен дизајнер, Клиф Блезински […]

Прочитај повеќе

Низ годините, излегоа повеќе Call of Duty игри отколку што би сакале да броиме, но две работи отсекогаш биле задолжителни за PC гејмерите: филмска кампања за еден играч и адреналински режими за повеќе играчи. Со Call of Duty: Black Ops 4 една од двете работи ќе биде исфрлена. Доколку може да се верува на Polygon, […]

Прочитај повеќе

2017 година бележи растечки интерес за Battle Royale модот. Токму поради ова, воопшто не изненадува што толку тимови имплементираат вакви режими во нивните игри. PUBG, Fortnite и H1Z1 се одлични примери за тоа, а веднаш зад нив доаѓа Grand Theft Auto V со Smuggler’s Run, Last Man Standing, ARK: Survival of the Fittest, Rust, The […]

Прочитај повеќе