Apple ги забавува постарите телефони кои имаат стари батерии. Перформансите на батеријата се намалуваат со текот на времето, па за да го продолжи траењето на батеријата, компанијата го забавува телефонот. Голем број на корисници го обвинуваа Apple дека намерно ги забавува постарите модели на телефони за да може побрзо да ги продаде новите. Сепак, причината […]

Прочитај повеќе