URL Hunter или URL ловец е игра лоцирана целосно во URL барот. Ова е еден целосно нов пристап, а развивачот Кори Џонсон вели дека ја склопил по само неколку часа играње со HTML 5.

Прочитај повеќе

Популарната, и единствената при рака, енциклопедија доби нов поелегантен и поокоординиран изглед со подобрено пребарување и навигација.

„Ова е првата голема иницијатива од Wikimedia фондацијата и волунтерите за да се промени интерфејсот на енциклопедијата. Ќе следуваат уште промени.“ пишува Наоко Камура на Wikipedia блогот.

Прочитај повеќе

YouTube полека но сигурно го преставува новиот видео плеер, кој му одговара одлично на неодамнешниoт ре-дизајн на сервисот.

Прочитај повеќе