Викендот во 27. и 28. август се одржа #BalkanChangeMakers. Шеснаесет учесници ја разгледаa актуелната состојба со стартапите во регионот. Организатори на настанот се Нина Николиќ, Армин Коњалиќ и Мерлин Харис; настанот го поддржа и Програмата за претприемништво SECO (SECO EP), прокет поддржан од Владата на Швајцарија. За претприемачите претставниците од регионот ги лоцираа следните проблеми: […]

Прочитај повеќе