Контроверзниот Wikileaks префрли дел од своите сервери 30 метри под земјата во нуклеарен бункер во Шведска зад пола метар дебели метални врата и генератори за струја од германски подморници. Бункерот е дата центар на шведскиот интернет провајдер Bahnhof која го хостира Wikileaks.

Прочитај повеќе