Според Wall Street Journal, Samsung наредната година својот мобилен оперативен систем Bada ќе го направи open source. Samsung веќе имаат изјавено дека не планираат да купуваат мобилен оперативен откако излегоа шпекулациите дека постои можност да го откупат оперативниот систем на HP, WebOS. Причина за потегот на Samsung да го oслободи кодот на Badа e потегот […]

Прочитај повеќе

Хрватската компанија Infinum освои 100.000 долари за својата badaSports мобилна апликација која го освои првото место во категоријата Easy Life на Samsung Global Developer Challenge. На натпреварот за креирање апликации за новиот Bada мобилен оперативен систем на Samsung има вкупно 24 победници распределени низ категории кои меѓу себе поделија 2.7 милиони долари награден фонд.

Прочитај повеќе