Покрај претставувањето на Macbook Air на „Назад кон Мac-от“ настан, Apple претстави и најави уште Mac новини. Се претстави FaceTime за Mac, програмот со кој може да се прави видео чет од Mac на Маc и iPhone. Се претстави нов iLife, сет на апликации за обработка на фотографија, музика и видео…

Прочитај повеќе

Кога Mac ќе се спои со iPad, вака Стив Џобс го најави новиот ултра тенок ноутбук MacBook Air на вчерашниот Аpple настан со име „Назад кон Mac-oт“. Името на настанот е сосема соодветно земајќи в обзир дека се најавија неколку Mac новитети.

Прочитај повеќе