Менаџирањето табови во Firefox ќе стани многу поедноставно, вели Аза Раскин, креативниот директор на Mozilla кој на својот блог објави видео од нов интерфејс – Tab Candy – за организирање и пребарување на табовите.

Прочитај повеќе

Повеќето фишинг измами се лесни за препознавање. Ако УРЛ адресата е различна од тоа што го барате, пример, ако не пишува facebook.com горе во адресата, а пред вас го гледате Facebook логин страната, тогаш сте цел на фишинг напад.

Прочитај повеќе