Од Google Arts & Culture се нуди комплексно пловење низ невообичаени светови. Имено, со техниката за машинско учење Uniform Manifold Approximation направени се бројни светови кои како да се произлезени од фантазиски светови. Низ огромните океани, островите на кои наидувате се автори, а градовите во нив се всушност нивните дела. Сево ова е поделено во […]

Прочитај повеќе

Оние кои сакаат да го одбележат месецот јуни на висока, креативно исполнителна нота, би можеле да поминат време со некои од најдобрите и најновите sci-fi книги. Оние кои би сакале да се втурнат во епски светови на наративна фантазија, не би требало да бараат повеќе од следниве  пет предлози. Dragonslayer, од Данкан М. Хамилтон, 2 […]

Прочитај повеќе

LibQuotes е релативно нов сајт кои има за цел да ги обедини сите цитати на едно место и да понуди одлични можности за проширена интеракција со нив. Имено, голем број од цитатите се пропратени со информативни фусноти и толкувања, преводи, а можете да добиете и пристап до подетални информации за самите автори, како нивната биографија, линкови […]

Прочитај повеќе