Ford најави дека од 2017 година ќе започне со тестови на своите автономни возила во Европа. Тестирани ќе бидат автономните возила на компанијата, за кои производителот најави дека ќе бидат достапни од 2021. Компанијата во моментов располага со околу 30 тест возила, но во 2017 ќе го зголеми овој број на 100, пренесува Business Insider. […]

Прочитај повеќе

Илон Маск најави дека ќе има големо соопштение на 17 октомври. Ова за жал не се оствари и настанот се одложи. Но, компанијата денес соопшти дека сите следни возила на Tesla Motors ќе бидат подготвени за 5-нивоа на автономија. „Возбудени сме да објавиме дека сите возила, вклучувајќи го и Tesla Model 3, ќе го имаат […]

Прочитај повеќе