Со реупотреба на водата од дождот Европа може да заштеди 6 милијарди литри вода годишно. Идејата на братот и сестричката Даниел и Лара Крон од Германија може навистина да придонесе да се заштедат милијарди вода годишно. Всушност, наместо да ги бришеме капките вода од дождот кој се собира на ветробранското стакло, зошто не би ги […]

Прочитај повеќе

Компанијата NuTonomy која започна со тестови на автономните возила во Сингапур, наскоро почнува со тестови и во САД. Тестовите се во градот во кој е основана и работи компанијата, Бостон. Компанијaта тестира систем за автономност, а возилото ќе биде тестирано во индустрискиот парк во Бостон. Тестовите се слични како и тестовите во Сингапур кои се […]

Прочитај повеќе

Следните 10 години ќе бидат преполни со иновации во автомобилската индустрија. Бројот на компании кои тестираат електрични и автономни возила е огромен. Стартапи како Uber и Lyft најавуваат дека во иднина сметаат на флота на автономни возила, а расте и бројот на држави кои се прилагодуваат и ги менуваат законите, за да им излезат во пресрет на производителите. […]

Прочитај повеќе