(Ова е гостински пост на Нино Карас, ко-основач на македонскиот стартап CodeWell кој изработува мобилни апликации за различни платформи. Нивни апликации се АвтоБуско, TraWell, Skopje City Guide и други.) Mobile World Congress 2013 во Барселона е најголемиот конгрес на кој се претставуваат сите светски производители на мобилни телефони, таблет компјутери, гaџети, софтверски производи, мобилни и […]

Прочитај повеќе

АвтоБуско, апликацијата на CodeWell која помага за користење на јавниот превоз во Скопје, сега доби iPhone верзија и нова, подобрена Android верзија. Тоа што е интересно е што AвтоБуско сега e „под капата“ на T-Mobile, вели Нино Карас од CodeWell, односно операторот ги откупи ексклузивните права на апликациајта и сега ќе може да ја преинсталира […]

Прочитај повеќе

Во Скопје сте, ви треба ефтин превоз, автобус, но не знаете каде оди „5-ката“ или каде се чека за „19-ката“. Тоа е честа појава за студентите од прва година, или луѓе од друга град дојдени во Скопје заради работа, посета или прошетка. Но сега не треба да се грижите бидејќи се претставија две интересни и корисни Android апликации кои ги прикажуваат сите автобуски линии, време на пристигнување на автобусот и нивните рути, користејќи мапи.

Прочитај повеќе