Започна пријавувањето за бесплатни обуки наменети за сите невработени лица кои се заинтересирани за стекнување напредни вештини од областа на информатиката. Проектот е организиран Агенција за вработување на Р.Македонија во соработка со Семос Едукација, кој се јавува како спроведувач на обуките. Сите заинтересирани може да аплицираат за учество за еден од следните програмски пакети: ORACLE […]

Прочитај повеќе

Агенцијата за вработување на Република Македонија започна нова програма за намалување на невработеноста кај младите. Заинтересираните претприемачи кои ги исполнуваат условите може да добијат неповрата финансиска помош во висина до 10.000 евра. АВРМ и досега имаше слична програма иако сумата која ја нудеа беше пониска. Финансиската помош е наменета за млади лица до 29 години. […]

Прочитај повеќе

Агенцијата за вработување на Република Македонија продолжува со проектот ,,Поддршка за вработување на млади“. Целта е да им се помогне на лицата помлади од 29 години полесно да дојдат до работа. Учеството  во обуката е отворено за сите млади невработени лица, до 29 години кои имаат завршено средно образование, регистрирани во АВРМ. Заинтересираните може да поднесат апликација за […]

Прочитај повеќе