Основачите на YouTube, Чед Харли и Стив Чен, кои ја имаат основано компанијата Avos, го стартуваа новиот освежен Delicious, веб сајтот за обележување и споделување кој неодамна го купија од Yahoo. Освежениот веб сајт задржува голем дел од карактеристиките кои ги имаат привлечено првичните корисници, но сега се додадени дополнителни опции кои ќе им помогнат […]

Прочитај повеќе

Чед Хурли и Стивен Чен, луѓето кои во 2006-та го стартуваа YouTube, го купија сервисот за онлајн букмаркирање на страници Delicious. Delicious претходно беше во власништво на Yahoo, купен во 2005-та, кои од тогаш не направија многу да го надградат сервисот и изјавија дека подобро е да го продадат сервисот отколку да го изгасат комплетно.

Прочитај повеќе