WizzAir Cheap Flight Search е сервис кој може да ви помогне да пронајдете евтини авиобилети. Сервисот, или барем технологијата зад него е во тест фаза. И во овој дел од развојот пребарувачот може да ви биде супер полезен, пред сè ако патувате со флексибилни датуми. Користењето е супер едноставно. Заинтересираниот патник, го внесува периодот во кој треба да […]

Прочитај повеќе

Најверојатно ви е позната филмската приказна во која на неколку секунди од катастрофа некој се спрепнува и го исклучува кабелот за струја. Ова се случи неодамна во British Airways, а летовите на компанијата беа откажани. Серверите на компаниајта останаа без напојување, а летовите беа откажани. Над 700 летовите на над 75.000 патници беа откажани. Се […]

Прочитај повеќе

Имате идеја која може да промени индустријата за патување? Тогаш Hack Horizon е вистинскиот настан за вас. Станува збор за навистина несекојдневен хакатлон кој во целост ќе се одржи во авион, додека учесниците патуваат од Хонг Конг до Лондон. На натпреварот ќе учествуваат 32 учесници; претприемачи, инженери, развивачи, дизајнери кои во текот на три дена […]

Прочитај повеќе