Еден од најверојатно најпопуларните производители на луксузни автомобили Rolls-Royce работи на мотор за летечко такси. Првиот мотор би требало да биде достапен веќе следната декада, јави BBC. Секако станува збор за електричен мотор. Според она што досега е споделено, леталото ќе може да полетува и да слетува вертикално. Максималната брзина на летање му е 420 km/h […]

Прочитај повеќе