Aviary, платформа за едитирање на фотографија со апликации симнати над 100 милиони пати, сега е дел од гигантот и креаторот на Photoshop, Аdobe. Според Aviary, oснована во 2007-ма година, со нивната платформа се едитирани 10 милијарди фотографии, но покрај апликациите, компанијата даваше и можност на девелоперите да ги вградат опциите за едитирање во сoпствените апликации. […]

Прочитај повеќе

Не поминаа ниту 24 часа од кога последен пат пишавме за филтрите на Twitter, а истите веќе се достапни во официјалните апликации за Android и iOS паметните телефони. Twitter објави дека оваа функција е овозможена од Aviary, компанија која стои позади најпознатиот SDK (Softver Development Kit) за уредување на фотографии. На располагање се осум филтри, […]

Прочитај повеќе

Меѓу разните Aviary алатки сега ќе најдете и едноставен за користење HTML5 едитор на фотографии, наречен Feather што „ќе им дозволи на корисниците од надворешни веб сајтови да директно поправат и средат своја фотографија без воопшто да го напуштаат својот сајт.“

Прочитај повеќе

Луѓето кои ја создадоа популарната онлајн заедница на дигитални артисти кои учествуваат во дневни натпревари, Worth1000.com, се исто така одговорни за уште еден интернет веб проект, односно станува збор за дизајн платформата Aviary, која претставува колекција од веб 2.0 алатки и апликации за креативни дизајнери. Платформата е базирана на Flash и работи директно од вашиот […]

Прочитај повеќе